Heeft jouw tuin een opkikker nodig, dan zijn tuinbeeldjes een schitterende manier om dat te doen. Door deze kleine beeldjes op bepaalde plaatsen in je tuin neer te zetten maak je er echt iets unieks van. In Nederland hebben we een groot aantal getalenteerde kunstenaars die schitterende tuinbeeldjes maken voor elke soort tuin. Ze gebruiken allerlei materialen, zoals kunststof, natuursteen, keramiek, glas en brons zodat er altijd wel beeldjes zijn die passen bij de stijl van je tuin en bij je eigen smaak. Met tuinbeeldjes blaas je jouw tuin nieuw leven in. Kijk maar eens naar de volgende ideeën.

Tuinbeeldjes bij het water

Het kan erg mooi zijn om je vijver of andere waterpartij te verrijken met een aantal tuinbeeldjes. Keramieken beeldjes hebben vaak felle kleuren en deze steken mooi af tegen het donkere water of de natuur om de vijver heen. Een bronzen beeld gaat juist meer in de omgeving op en zal samen met je waterpartij één geheel vormen. Is er ruimte voor een fontein, dan schaf je een beeldje aan dat ook als fontein kan fungeren. Brons, keramiek en natuursteen zijn daar schitterende materialen voor. Er zijn een groot aantal mogelijkheden als je op zoek gaat naar beeldjes voor bij je waterpartij.

Beeldjes van dieren

Er worden tuinbeeldjes aangeboden in allerlei thema’s maar dieren lijken een grote favoriet. Dat komt natuurlijk door het feit dat dieren buiten leven en je je beeldjes ook buiten plaatst. Een uil op een stok, een eend naast de vijver, een hert in het gras of een konijn naast je terras; het zijn allemaal schitterende manieren om kunst en natuur te combineren met een overkoepelend thema. Er is van alles mogelijk, zowel in realistische- als abstracte stijlen, dus met een tuinbeeldje van een dier kun je echt alle kanten op.

Beeldjes in verschillende stijlen

Je kunt je ook richten op beeldjes in verschillende stijlen. In de meeste gevallen zal je dan een stijl uitkiezen die past bij de stijl van je tuin. Je kunt stijlen ook mixen om een contrast te creëren. Je zult tuinbeeldjes aantreffen in een verscheidenheid aan stijlen, zoals abstract, modern, traditioneel, klassiek, komisch, realistisch, enzovoorts. Kies voor een stijl die jij mooi vindt en die past bij het uiterlijk van je tuin. Op die manier maak je je tuinbeeldjes voor jou bijzonder en vormen ze één geheel met de rest van je tuin.

Subtiel en uniek

Door beeldjes in je tuin te plaatsen maak je deze op een subtiele manier uniek. Je voegt iets toe waardoor je een anders standaard of saaie tuin weer opfleurt. Plan een dagje uit en ga een aantal galerieën af van kunstenaars die beeldjes maken in een stijl die jij mooi vindt. Neem de tijd en je vindt ongetwijfeld de beeldjes die passen bij jou en je tuin en die afbeelden wat jij voor ogen hebt. Met beeldjes in je tuin maak je deze echt uniek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *