Niet iedereen met een tuin heeft de tijd of zin daar per week uren in te werken. Misschien heb je het liefst een onderhoudsvrije tuin. Maar helaas: ook al heb je je hele tuin voorzien van een stijlvolle bestrating, je komt niet onder noodzakelijk onderhoud uit, al was het maar het opvegen van in je tuin gewaaid bladmateriaal.

Toch groen in de tuin

Ook voor wie geen zin heeft in knippen van heggen, maaien van gras en snoeien van bomen, zijn er genoeg mogelijkheden over om de tuin gezellig te maken. Er zijn voldoende grote plantenbakken in de handel, in vormen en kleuren die jij leuk vindt. Je kunt in de bak bloeiende planten zetten, die voor het noodzakelijke groen zorgen. Groen, kleurig en geurig. Je kunt ook kiezen voor vruchtdragende planten, bijvoorbeeld aardbeien of frambozen. Je kunt ook kiezen voor kruiden. Dit soort plantenbakken vragen weinig onderhoud en leveren toch een mooi beeld op.

Wat zijn makkelijke bomen met weinig onderhoud?

Een of meerdere bomen kunnen een tuin flink opfleuren. Maar bij een boom denk je misschien ook al snel aan veel onderhoud en veel gedoe. Toch zijn er ook verschillende bomen te bestellen die weinig onderhoud vergen en dus heel geschikt zijn voor kleine tot middelgrote tuinen. Hieronder vind je een aantal voorbeelden. Meer weten? Bomenbezorgen.nl biedt uitgebreide informatie over bomen bestellen, bezorgen, planten en onderhouden.

Meubels

Op je terras zet je een tuinmeubelset. Een zithoek die speciaal geschikt is voor de wisselende weersomstandigheden geeft een gezellig beeld, ook je vanuit je huis naar de tuin kijkt. Wil je buiten zitten, dan leg je een fleurig kussen in de stoel en je bent klaar.Overige aankleding
Hoewel een zithoek en plantenbakken al veel voor de aankleding van je tuin kunnen betekenen, blijft er vaak nog ruimte over. Heb je kinderen, die buiten moeten kunnen spelen, dan zul je waarschijnlijk kiezen voor speelmaterialen. Spelen er geen kinderen in je tuin, dan kun je kiezen voor allerlei leuke accessoires. Bijvoorbeeld een stenen tafel, waar je enkele leuke plantenpotjes op zet, of een zonnewijzer aan de wand? Of een klassiek of modern beeld, dat je met de juiste verlichting ‘s avonds prachtig tot zijn recht kunt laten komen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *